МАКРОЕКОНОМІЧНІ ПАРАМЕТРИ ТА СТРУКТУРНО-ДИНАМІЧНІ ВИМІРИ ФУНКЦІОНУВАННЯ РЕАЛЬНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ ДЕРЖАВИ - Демешок, Ольга Олександрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Здійснено ретроспективну економіко-статистичну оцінку основних макроекономічних показників розвитку промисловості України у цілому та регіональних промислових комплексів зокрема. Охарактеризовано структурно-динамічні трансформації реального сектору економіки та визначено й обґрунтовано можливості щодо розв’язання системно-універсальних проблем у площині забезпечення ефективності його функціонування в ресурсних обмеженнях. Визначено пріоритетні напрями забезпечення результативності управління розвитком добувної промисловості у контексті підвищення рівня енергетичної безпеки України та енергоефективності національного господарства, що можливо здійснити лише за наслідками формування, нарощення та раціоналізації використання стратегічного потенціалу держави, навіть в умовах постійного нагромадження суспільно-політичних загроз і ризиків українському державотворенню. Підтверджено, що регенерація національного господарства й перехід держави та її регіонів до сталого розвитку обумовлюють потребу у нарощенні масштабів розвиненості стратегічного потенціалу промисловості, вихідною детермінантою якого є раціоналізація використання природного газу різного походження.