АНАЛІЗ СТАНУ ВИКОНАННЯ ДЕРЖАВНИХ ЦІЛЬОВИХ ПРОГРАМ В УКРАЇНІ - Буряк, Яна Володимирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Стаття присвячена аналізу стану виконання державних цільових програм в Україні. Метою дослідження є визначення основних недоліків та проблемних аспектів під час виконання державних цільових програм, що заважають досягненню їх ефективності. Наведено статистичні дані показників ефективності від виконання програм, на підставі яких зроблені висновки про причини недосягнення, в більшості випадків, мети програм та, як наслідок, невиконання запланованих показників ефективності. На підставі проведеного аналізу автором зроблено висновки щодо загального стану виконання цільових програм в Україні. Наголошено на необхідності перегляду механізму фінансування програм шляхом об’єднання між собою ідентичних за завданнями програм. Автором надано пропозиції, що обґрунтовують необхідність розробки і реалізації формування науково-методичного підходу до оцінки ефективності цільових програм інноваційного розвитку України. Запропоновано альтернативні шляхи вирішення проблем неефективного виконання цільових програм в Україні.