СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА: ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНКИ ТА ІНТЕГРАЦІЇ - Протасова, Лариса Валеріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Узагальнено методичні рекомендації щодо інтеграції процесу стратегічного планування розвитку з існуючим процесом планування діяльності підприємства. Розкрито послідовність та відображено логіку інтеграції процесу стратегічного планування розвитку. Рекомендовано діагностику існуючого підходу до стратегічного планування проводити шляхом експертної оцінки з використанням розробленої автором програми «СП Expert», функціональними кроками якої є: а) проведення експертної оцінки визначення міри наближеності існуючої практики стратегічного планування до визначеного експертами «еталона» процесу стратегічного планування розвитку підприємства відповідно до запропонованих критеріїв; б) проведення ранжування та відбору критеріїв з урахуванням значення скоригованої оцінки; в) формування переліку критеріїв відповідності існуючого процесу стратегічного планування «еталонному», розподіл планової суми фінансування заходів щодо освоєння «еталонного» процесу стратегічного планування.