НЕОБХІДНІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ, СПРЯМОВАНИХ НА ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ОБЛІКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Плахтій, Тетяна Федорівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Обґрунтовано, що застосування якісного підходу є одним із напрямів забезпечення подальшого розвитку бухгалтерського обліку. Проаналізовано особливості застосування поняття «якість облікової інформації» в українському законодавстві. Доведено необхідність розробки нормативного документа, де мають бути сформульовані подальші напрями розвитку бухгалтерського обліку на основі застосування якісного підходу. Виділено дві основні групи вчених, які піднімають у своїх працях проблему необхідності підвищення якості облікової інформації. Обґрунтовано позиції вчених, віднесених до кожної з груп. Проаналізовано взаємозв’язок між якістю облікової інформації та ефективністю управлінських рішень. Обґрунтовано, що генерування обліковою системою якісної інформації створює необхідні передумови для прийняття ефективних управлінських рішень. Виділено загальнонаукові та методичні причини необхідності проведення наукових досліджень, спрямованих на підвищення якості облікової інформації.