ВПЛИВ СВІТОВИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА УКРАЇНСЬКИЙ РИНОК АКЦІЙ. - Зоценко, Олена Костянтинівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Досліджено наслідки впливу фінансово-інвестиційних процесів на ринок акцій України. Проаналізовано та оцінено інвестиційний клімат в Україні. Проведено порівняння вітчизняного ринку акцій з ринками акцій інших країн світу. За показником частки капіталізації лістингових компаній у ВВП держави визначено, що акціонерний капітал є найбільш розвиненим у США та Великобританії. Охарактеризовано найбільші ринки акцій світу за розміром капіталізації, а також показано регіональний розподіл капіталізації ринку акцій за континентами. За результатами дослідження динаміки українських та світових індексів акцій виявлено, що українські біржові індекси демонструють постійну волатильність і непередбачуваність на світовій арені. Кореляція українських фондових індексів з індексами Європи, Росії та Америки є дуже слабкою, що є вкрай негативною тенденцією розвитку ринку акцій України. Виокремлено ключові ризики та проблеми інвестицій у вітчизняну економіку, що є наслідком регресивного розвитку українського ринку акцій.