ДЕЯКІ АСПЕКТИ СТРАХУВАННЯ ФІНАНСОВИХ РИЗИКІВ В УКРАЇНІ. - Ваніна, Дарія Артурівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Надається визначення поняття «фінансовий ризик суб’єкта господарювання». Підкреслюється роль страхування в економічному захисті та стабільному розвитку суб’єкта господарювання. Аналізується проблема відсутності необхідного законодавчого регулювання та нормативного забезпечення страхування фінансових ризиків в Україні. Наводяться види фінансових ризиків, що можуть бути застраховані. Розглядається їх сутність та роль страхування. Надається порівняльна характеристика основних видів програм страхування фінансових ризиків, що представлені в Україні. Значна увага приділяється аналізу страхування у структурі страхового ринку України. Автором розраховано основні показники, що характеризують сучасний стан даного сегмента страхового ринку. Виявлено тенденції розвитку вітчизняного ринку страхування фінансових ризиків. На основі проведеного дослідження виділено основні проблеми, що перешкоджають гармонійному розвитку аналізованого сегмента страхового ринку України. Пропонуються шляхи розв’язання існуючих проблем.