РОЗВИТОК СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО МОНІТОРИНГУ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Смагло, Ольга Володимирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Досліджено особливості формування та розвитку системи фінансового моніторингу зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД). Визначено основну мету її функціонування, об’єкт, суб’єкти та їх взаємозв’язки. Автор визначає нормативно-правове, організаційне, методичне та інформаційне забезпечення системи фінансового моніторингу зовнішньоекономічної діяльності, що визначають особливості її функціонування. З метою удосконалення структури системи фінансового моніторингу зовнішньоекономічної діяльності внесено пропозицію щодо створення Міжурядового органу фінансового моніторингу зовнішньоекономічної діяльності, функціонування якого дозволить посилити взаємозв’язок між суб’єктами національної та наднаціональної систем фінансового моніторингу, а також встановити взаємозв’язки між національними системами фінансового моніторингу зовнішньоекономічної діяльності.