ОБЛІКОВО-ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ Й ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ СТРАТЕГІЇ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Олійничук, Олександра Іванівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Досліджено окремі питання розробки та реалізації стратегії економічної безпеки підприємства та її обліково-інформаційного забезпечення. Аргументовано виділення в системі управління підприємства взаємопов’язаних підсистем операційного, тактичного і стратегічного менеджменту, що вимагають інформації відповідних підсистем обліку. Обґрунтовано роль системи обліку в генеруванні інформаційних ресурсів для розробки та реалізації стратегії економічної безпеки підприємства. Розроблено модель формування та імплементації стратегії забезпечення економічної безпеки підприємства й охарактеризовано зв’язки між її етапами. Визначено завдання підсистем обліку на кожному з етапів формування й імплементації стратегії економічної безпеки підприємства. Означено обліково-інформаційне забезпечення стратегії, що генерується кожною з підсистем обліку на етапах її розробки, впровадження, контролю за виконанням й оцінки досягнутих результатів. Узагальнено, що підґрунтям стратегії забезпечення економічної безпеки підприємства є облікова інформація про наявність і динаміку його ресурсів, виробничих витрат і процесів, собівартості та реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), результати діяльності центрів виникнення витрат і доходів.