ЕФЕКТИВНІСТЬ СИСТЕМИ СТРАХОВОГО РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ЯВИЩ - Гончаренко, Ірина Георгіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Проаналізовано деякі історичні аспекти страхування, вітчизняні тенденції страхового ризик-менеджменту з аспектами міжнародного досвіду, сучасну роль страхування та страхових компаній у ринковій економіці, фактори системи управління ризиками, враховано сутність страхового портфеля. Окреслено чинники ризикових подій у страхуванні, спектр ризиків, дисбаланс страхового ринку в кризових умовах; наведено оцінки експертів страхового ринку за останні роки. Виокремлено висновки щодо проблем у страховому бізнесі, а саме в управлінні страховими ризиками; можливість використання положень європейського страхового регулювання на внутрішньому вітчизняному ринку страхування, а також визначено аспект інтегрованості українського ринку страхування.