МОДЕЛЮВАННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ПІДПРИЄМСТВА: ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ - Дубініна, Віра Володимирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуто сутність процесно-орієнтованого управління підприємством. Проаналізонано зміст і види інформаційних технології, що обумовлені складністю і диференціацією існуючих методів, а також специфічністю мов, термінології моделювання бізнес-процесів підприємства. Проведений огляд теоретичних аспектів моделювання бізнес-процесів, дослідженно сучасні традиційні методів моделювання, які отримали практичне застосування у візуалізації моделі діяльності підприємства роздрібної торгівлі. У ході теоретичного аналізу методів моделювання встановлено, що через свої системологічні інтегровані можливості метод UFO-toolkit, розроблений українськими вченими, найбільш підходить для структурного та об’єктного аналізу бізнес-процесів підприємства роздрібної торгівлі. Так була розроблена візуалізована імітаційна модель бізнес-процесу «Реалізація продукції» «як є» підприємства роздрібної торгівлі з використанням комбінованих UFO-елементів з метою подальшої практичної формалізації та оптимізації наведеного бізнес-процесу.