ОЦІНКА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ УКРАЇНИ НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ МЕТОДИК, РОЗРОБЛЕНИХ ПРОВІДНИМИ МІЖНАРОДНИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ - Сімонова, Маргарита Вадимівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Розглянуто методики оцінки конкурентних переваг залучення прямих іноземних інвестицій, що розроблені провідними національними агенціями та міжнародними організаціями; визначено позицію України у міжнародних рейтингах інвестиційної привабливості та інституціонального середовища залучення прямих іноземних інвестицій; досліджено динаміку зміни показників України у міжнародних рейтингах за останні роки в порівнянні з іншими країнами світу; окреслено необхідність вдосконалення інституціонального середовища залучення прямих іноземних інвестицій на основі результатів проведеного аналізу