РОЛЬ МАРКЕТИНГОВИХ ЗАХОДІВ В ЗНИЖЕННІ ВИТРАТ ПІДПРИЄМСТВ - Лепьохін, Олександр Васильович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Досліджено граничні співвідношення між показником відносного зростання виручки і показниками збільшення маркетингових витрат підприємства. Визначено сутність граничного співвідношення між показником відносного зростання виручки і показниками збільшення маркетингових витрат підприємства та максимальне значення показника, який передбачає зростання маркетингових витрат при збільшенні величини виручки. Запропоновано методичний підхід до визначення ефективності маркетингових заходів, в результаті чого планується збільшення виручки за рахунок зниження ціни на р відсотків і збільшення обсягу продажів на Q відсотків, додаткові витрати на маркетинговий захід включаються до складу валових витрат підприємства і складають  відсотків від суми всіх постійних витрат