ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ВЗАЄМОДІЇ ПОПИТУ І ПРОПОЗИЦІЇ НА РИНКУ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ - Карпюк, Ольга Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Розглянуто теоретико-методологічні аспекти формування попиту та пропозиції на ринку освітніх послуг. Досліджено особливості та проблеми обмеженості застосування ринкових механізмів та законів в освітній сфері. Обґрунтовано необхідність формування адаптивної системи освіти, яка б швидко реагувала на потреби ринку праці, стимулювала економічне зростання, відтворювала спеціалістів, здатних ефективно працювати в конкурентному економічному середов