МОДЕЛЮВАННЯ ОСНОВНИХ ПІДХОДІВ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ НБУ - Грідасов, Вадим Михайлович; Євтухова, Оксана Олександрівна; Касьянюк, Сергій Володимирович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Проаналізовано динаміку облікової ставки Національного банку України за 2000-2011 рр. Було виділено ряд характерних періодів, які можна описати однією і тією ж сукупністю економічних процесів у банківській сфері. Також був проведений аналіз коливань облікової ставки в окремих фазах розвитку економіки України