ПАСИВ – КАТЕГОРІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ - Петренко, Наталія Іванівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Доведено, що пасиви є категорією, яка характеризує джерела утворення активів. Пасивам характерна спільна властивість: належність активів підприємству та відносна пасивність зміни таких об’єктів. Визначено категорій пасиви, власний капітал, залучений капітал та зобов’язання, що сприятиме створенню системної класифікації об’єктів пасиву та розширенню його інформативної місткості для максимального задоволення потреб різних груп користувачів звітності