СОЦІАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ: ВИТОКИ ІДЕЇ ТА ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПОНЯТТЯ - Герасименко, Ганна В’ячеславівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Досліджено питання обґрунтування теоретичних засад соціального інвестування як новітньої практики економічного аналізу. Досліджено історичні витоки та становлення ідеї соціальних інвестицій, розглянуто особливості трактування цього поняття в рамках різних наукових течій. Обґрунтовано авторське розуміння даної наукової категорія в контексті раціонального поєднання економічних та соціальних пріоритетів та цілей розвитку