МЕХАНІЗМ ОЦІНКИ ЛІКВІДНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Лисенок, Олексій Володимирович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2014)
Розглядається сутність ліквідності та чинники, що впливають на неї. Досліджується динаміка залишків коштів на коррахунках вітчизняних банків в НБУ, відношення високоліквідних активів до коштів на вимогу по банківській системі України, оцінюється динаміка вільної ліквідності та мінливості високоліквідних активів української банківської системи.