УПРАВЛІННЯ ПЕРИМЕТРОМ КОНСОЛІДАЦІЇ ЯК ЕЛЕМЕНТ УПРАВЛІННЯ БАНКІВСЬКОЮ ГРУПОЮ - Амбарчян, Маргарита Самвелівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2014)
Визначаються способи, методи, етапи та методика управління периметром консолідації банківської групи. Об’єктом дослідження є примітка «Периметр консолідації» консолідованого фінансового звіту банківської групи. Предметом дослідження є методика управління периметром консолідації банківської групи. У процесі дослідження використані такі методи наукового пізнання: аналогії, ідеалізації, контрольних питань. У статті запропоновано визначення поняття «управління периметром консолідації». Автором розроблено трирівневу систему «показники–оцінка–спосіб зміни периметра консолідації», яка дозволяє здійснювати вибір найоптимальнішого способу зміни периметра консолідації на основі аналітичної оцінки низки якісних та кількісних показників банківської групи та її учасників, отриманих внаслідок аналізу консолідованої фінансової звітності банків. Для побудови зазначеної системи використані показники обсягу частки власності, обсягу частки контролю, метод консолідації, рівень ефективності діяльності банківської групи, рівень ефективності діяльності учасника групи, рівень щільності зв’язку між показниками консолідованої та індивідуальної фінансової звітності.