ПОСТРАДЯНСЬКА ПРАКТИКА МОДЕРНІЗАЦІЇ СУСПІЛЬСТВА ТА ЇЇ НАСЛІДКИ ДЛЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНИМ ЛЮДСЬКИМ КАПІТАЛОМ - Мельничук, Дмитро Петрович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2013)
Проаналізовано перші кроки модернізації суспільства у період пострадянського розвитку, з’ясовано сутність та наслідки ліберального курсу економічних реформ для системи формування та використання національного людського капіталу, охарактеризовано причини, які сповільнили розвиток сфери соціально-трудових відносин у незалежній Україні.