ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ЕКОНОМІКИ ОПОДАТКУВАННЯ - Кашуба, Валентина Дмитрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2013)
Розглянуто науковий список сучасних зарубіжних економістів з теорії економіки оподаткування. Показано зростання уваги до регулюючого потенціалу оподаткування, його вплив на економічне зростання підприємства, прийняття інвестиційних рішень. Проведено систематизацію податків за критерієм негативного впливу на індивідуальний і суспільний добробут.