Соціальна відповідальність промислових підприємств за охорону навколишнього середовища - Череп, Алла Василівна; Гуцман, Анастасія Олександрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2019)
У роботі проаналізовано питання соціальної відповідальності промислових підприємств за охорону навколишнього середовища. Досліджено теоретико-методичні підходи до визначення сутності соціальної відповідальності та надано авторське визначення поняття соціальна відповідальність. Визначено фактори які впливають на соціальну відповідальність і вплив на навколишнє середовище. Запропоновано розширену класифікацію соціальної відповідальності за охорону навколишнього середовища за ознаками. Виконано аналіз сучасного стану соціальної відповідальності за охорону навколишнього середовища. Оцінено вплив соціальної відповідальності на стан охорони навколишнього середовища. Визначено проблеми забруднення промисловими підприємствами навколишнього середовища та внесено конкретні пропозиції щодо усунення забруднень атмосфери, біосфери та гідросфери.