Навантаження біженців на країни та території при формуванні політики щодо біженців та шукачів притулку - Євдокимов, Віктор Валерійович; Шиманська, Катерина Володимирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Метою статті є аналіз існуючих соціо-демографічних, економічних та політико-безпекових загроз у державах ЄС, які пов’язані з прийняттям біженців, а також визначення напрямів врахування навантаження біженців на країни та території при формуванні політики щодо біженців та шукачів притулку. У статті проаналізовано можливі переваги та недоліки розміщення біженців в країнах притулку, та визначено їх соціо-демографічний, економічний та політико-безпековий вплив на ці країни. Проведено аналіз кореляції складових Індексу недієздатних держав за усередненими показниками цих складових протягом 2011–2018 рр., що дозволило встановити аналіз впливу міграційного навантаження на країни та території на показник недієздатності держав Сформульовано напрями врахування соціальних, демографічних, інфраструктурних, економічних та інших аспектів навантаження біженців на країни та території при формуванні політики щодо біженців та шукачів притулку.