Теоретичні засади екологічного менеджменту як засобу управління природоохоронною діяльністю - Тарасюк, Галина Миколаївна; Дударчик, Вікторія Степанівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
У роботі розглянуто сутність поняття екологічного менеджменту. Визначено його мету, принципи та функції. Доведена важливість його впровадження на підприємствах. Визначено, що екологічний менеджмент на рівні підприємства є стратегічно важливим, бо націлений на реалізацію сталого розвитку, який на даний час можливий тільки при застосуванні нових практик ведення бізнесу, зокрема, об’єднання всіх економічних суб’єктів – виробника, постачальників, споживачів, суспільства та інших зацікавлених сторін. Проведено розмежування понять екологічного управління та екологічного менеджменту на основі їх відмінності, складено порівняльну характеристику даних понять. Проаналізовано міжнародне та українське регулювання екологічного менеджменту.