Структура економічної системи: інституційний зріз - Ущаповський, Юрій Володимирович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Інституційний аналіз сьогодні широко запроваджуватися для вирішення важливих проблем сучасної економіки. У статті досліджуються можливості застосування системного підходу для окреслення структури економічної системи у розрізі інституційного аналізу. Підкреслено специфіку дескриптивного та конструктивного підходу до визначення системи та сформульовано визначення системи, яке є доцільним для інституційного аналізу економіки. Розкрито важливість поняття «структури» у контексті впорядкування взаємозв’язків між інституціями Досліджено взаємозв’язок між поняттями «структура» і «система». Приділено увагу послідовності структурного аналізу економічної системи у площині розуміння поняття «інституційна структура економіки».