Аналітична оцінка фінансового стану підприємств сільського господарства - Волкова, Ніна Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Досліджено основні тенденції формування фінансового стану підприємств сільськогосподарської галузі України за період 2012–2017 років. З метою виявлення сучасних тенденцій формування фінансового стану наведена структура активів і пасивів підприємств, виділенні специфічні особливості формування ресурсів підприємств та джерел їх формування. Досліджена динаміка коефіцієнтів фінансової стійкості та платоспроможності підприємств галузі. Аналіз дозволив зробити висновки, що структура активів та джерел їх формування має негативні тенденції, зростає залежність від зовнішніх коштів, знижується рівень платоспроможності,частка необоротних активів зменшується, зростає вартість зношених основних засобів, що негативно впливає на рівень ефективності виробничо-фінансової діяльності підприємств сільського господарства. Тому підвищується значність проведення своєчасного оперативного и комплексного аналізу підприємств галузі з метою розробки відповідних управлінських рішень, спрямованих на запобігання кризисних явищ у господарсько-фінансової діяльності.