Особливості визнання та документального оформлення операцій з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічній діяльності - Корягін, Максим Вікторович; Чік, Марія Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Досліджено сутність та правові основи операцій з давальницькою сировиною у нормативно-правових актах. Здійснено вивчення термінів проведення розрахунків за операціями з переробки давальницької сировини, ввезеної нерезидентом на митну територію України та вивезеної резидентом за межі митної території України. Визначено особливості розпорядження товарами, що поміщені в митний режим переробки на митній території та поміщеними в митний режим переробки за межами митної території, у разі відкликання дозволу на переробку. Виокремлено істотні умови зовнішньоекономічного контракту з переробки давальницької сировини. Досліджено документальне оформлення операцій з переробки давальницької сировини, ввезеної нерезидентом на митну територію України та вивезеної резидентом за межі митної території України. Здійснено особливості отримання дозволу на переробку товарів та ідентифікації товарів. Визначено підстави для відмови у видачі дозволу на переробку товарів.