Теоретичні підходи до визначення фінансового забезпечення перевезень громадським транспортом - Виговська, Олена Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Удосконалено теоретичні підходи у визначенні фінансового забезпечення перевезень громадським транспортом на регіональному рівні. Автором узагальнено поняття «фінансове забезпечення» та визначено головну відмінність від терміну «фінансування». Проведено систематизацію ключових відмінностей фінансового забезпечення транспортного підприємства від інших суб’єктів господарювання економічної галузі на загальнодержавному та регіональному рівнях. Проаналізовано недоліки та переваги джерел фінансового забезпечення. Метою є дослідження теоретичних підходів у визначенні фінансового забезпечення перевезень громадським транспортом на регіональному рівні. Перспективи подальших наукових досліджень полягають у потребі визначення нових наукових підходів і методик щодо обґрунтування та деталізації поняття «фінансове забезпечення перевезень громадським транспортом». Практичне застосування дослідження необхідно сформувати у деталізованому аналізі потоків грошових надходжень у системі «держава – регіональна влада – суб’єкт господарювання». Фінансовому забезпеченню перевезень громадським транспортом на регіональному рівні приділено не достатньо уваги в наукових дослідженнях у межах країни. Такий факт підтверджує необхідність у глибокому аналізі транспортної галузі в цілому.