Бухгалтерська оцінка наслідків бойових дій та окупації державних територій - Грицишен, Димитрій Олександрович; Бевзенко, Сергій Георгійович; Горай, Олег Станіславович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Досліджено питання оцінки наслідків бойових дій та окупації державних територій в бухгалтерському обліку. Проведено аналіз досліджень щодо проблем оцінки в бухгалтерському обліку. Досліджено нормативно-правове регулювання щодо варіантів оцінки об’єктів, з якими можуть бути пов’язані наслідки бойових дій та окупації державних територій, а саме: необоротні активи, оборотні активи та дебіторська заборгованість. Визначено властивості наслідків бойових дій та окупації державних територій, які необхідно враховувати при оцінці, як елементу методу бухгалтерського обліку. Розроблено реєстр об’єктів, які пов’язані із бойовими діями та окупацією державних територій, форму акту про переоцінку об’єкта необоротних активів. Запропоновано процедуру оцінки наслідків надзвичайних ситуацій та окупації державних територій, яка враховує шість етапів та передбачає застосування різних видів оцінки.