Порядок відображення амортизації та зносу в бухгалтерському обліку: історичний аспект - Ошмарін, Ярослав Вікторович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Розглянуто еволюцію рахунків “Амортизація” та “Амортизаційний фонд” з 1925 по 2005 рр., формування та використання амортизаційного фонду в різних країнах. Наведено наслідки відсутності державного регулювання амортизаційного процесу.