Płaca i uwarunkowania wynagrodzeń w Polsce - Parkitna А. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Przedstawiono pojęcie płacy i wynagrodzeń w Polsce. Zaprezentowano rodzaje i składniki wynagrodzeń w Polsce. Opisano ich poszczególne rodzaje. Dokonano klasyfikacji uwarunkowań wynagrodzeń. Scharakteryzowano poszczególne rodzaje uwarunkowań wynagrodzeń w Polsce.