Державне управління формуванням та використанням трудового потенціалу - Ільїч, Людмила Миколаївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Проведено розрахунки відповідних відносних таксономічних показників рівня розвитку соціально-демографічної, освітньо-професійної і медичної груп факторів трудового потенціалу для областей України, м. Києва і АР Крим, включаючи м. Севастополь, за 1998-2003 рр. Розраховано інтегральні показники розвитку трудового потенціалу по регіонах. Отримані результати розрахунків використано для проведення порівняльного аналізу інтенсивності розвитку трудового потенціалу. Запропоновані заходи щодо управління формуванням та реалізацією трудового потенціалу регіону націлені на забезпечення оптимального використання трудового потенціалу країни.