Функція виробництва в аспекті розрахунку витрат: теоретико-методичні засади - Добія, М.; Олійник, Оксана Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Формується концепція загальних функцій виробництва від економетричної моделі, яка дозволяє оцінити з різних позицій діяльність підприємства, а також глибше зрозуміти взаємозалежність факторів, які формують економічні процеси. Розроблено пропозиції щодо вимірювання ефективності рівня управління і визначення оптимального ступеня оплати праці.